PRP Tedavisi

PRP tedavisi son dönemde farklı alanlarda uygulanmakta olan oldukça popüler bir tedavi yöntemidir. Kişinin vücudundan alınan küçük bir miktar kan ile işlem gerçekleştirilmektedir. Alınan kan özel bir işlemden geçirilmekte ve plazması ayrıştırılmaktadır. Daha sonra vücuda enjeksiyon ile geri verilmektedir. Elde edilmekte olan plazma platelet ismi verilmekte olan hücreler açısından oldukça zengindir. Vücuttaki temel görevi ise kanın pıhtılaşmasını sağlamak olan platelet, içerisinde bulunmakta olan büyüme faktörleri sayesinde yaraların iyileşmesine neden olmaktadır.

PRP tedavisi ile kişinin kendi kanı ile vücudundaki bazı hastalıkları iyileştirmek ve cilt gençleştirmek mümkündür. İlaç yerine kişinin kendi kanının kullanıldığı bu tedavi yönteminde özellikle çevresel ve genetik faktörler ile birlikte yavaşlamakta olan hücre yenilenmesinin önüne geçilmektedir. PRP; saç dökülmesi, cilt gençleştirme, ağrı tedavisi gibi pek çok hastalığın iyileşmesine olanak sağlamaktadır.

PRP Tedavisi Nedir?

Pek çok insanın tercih ettiği yöntemlerden bir tanesidir. Bu kadar etkili olmasını sağlamakta olan ise trombositlerdir. Trombositler vücutta birkaç önemli rol oynamaktadır. Örneğin bir yaralanma bölgesinde yeni hücrelerin büyümesini sağlamakta ve iyileşmesine neden olmaktadır. Vücuttaki iyileşme sürecinin kontrol edilmesini, hızlandırılmasını ve daha hızlı ayağa kalkılmasını sağlamaktadır.

Farklı alanlarda kullanılmakta olan bu tedavi yöntemi sayesinde oldukça başarılı sonuçlar elde edilmesine olanak sağlanmaktadır. Oldukça etkili bir tedavi yöntemi olduğundan dolayı da sıkça tercih edilmektedir.

prp-sac-tedavisi

prp-gercekten-ise-yariyor-mu

PRP Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Yara izi, kırışıklık, sivilce oluşumu, cilt çatlaklarının giderilmesi gibi durumlarda uygulanmakta olan bir yöntemdir. Her yaş grubundan insana uygulanabilmektedir. Aynı zamanda saç dökülmesinin engellenmesinde de oldukça etkili olduğu söylenebilmektedir. Saç dökülmesinin yaşandığı bölgelere enjekte edilmektedir. İçerisinde bulunan büyüme faktörleri sayesinde dokuların iyileşmesini sağlamakta olduğu bilinmektedir.

Herhangi bir yan etkisinin bulunduğu gözlemlenmemektedir. Kişinin kendi kanı ile gerçekleştirilen bir işlem olduğundan dolayı da alerjik bir durum görülmemektedir. Yalnızca işlemin gerçekleştirildiği bölgelerde hafif bir morluk veya ağrı oluşum gösterebilmektedir. Ancak bu durumda geçici bir durumdur. Bunun dışında olumsuz bir durum ile karşılaşılmamaktadır. Hastadan hastaya bağlı olarak farklı durumlar oluşum gösterebilme ihtimali çok düşük de olsa bulunmaktadır.

PRP Nasıl Uygulanır?

Cilt kusurlarının yok edilmesini sağlamakta olan ve daha canlı görünmesine neden olan bu yöntem, kişinin kendisinden alınmakta olan kan ile birlikte gerçekleştirilmektedir. Alınan kan bir tüpe konulmakta ve ardından özel bir işlemden geçirilmektedir. İçeriği daha zengin bir hale getirilmekte ve ardından hastanın hangi bölgesine uygulanacak ise o bölgeye uygulanmaktadır. Cildin daha canlı görünmesine, elastikiyetinin artmasına, saç dökülmesinin iyileşmesine neden olmaktadır.

Bir seans ortalama 30 dakika sürmektedir. 2 hafta ara ile 3 seans uygulanabilmektedir. Ne kadar uygulanacağı hastadan hastaya değişim göstermektedir.

prp-cilt-tedavisi

prp-yara-izi-tedavisi

PRP Tedavisinin Etkisi Ne Kadar Sürer?

İşlem sonrasında ciltte ortaya çıkmakta olan parlak ve sağlıklı cilt görünümü bir süre sonra hafiflemektedir. Bundan dolayı da ek işlemler uygulanmasına gerek duyulabilmektedir. 3 ya da 4 kürlük PRP uygulamasından sonra kürleri her 10-12 ayda bir tekrar etmek gerekmektedir. Böylelikle gençleşme etkisi daha kalıcı bir hale gelmektedir.

Genel olarak bakıldığında etkisinin kişiden kişiye değişim göstermekte olduğu bilinmektedir. Her bireyin farklı bir cilt yapısı bulunduğundan dolayı her bireye olan etkisinin de farklı olabileceğinin bilinmesi gerekmektedir. Daha doğru bir beklenti içerisine girilmesi gerekli görülmektedir. Çoğunlukla oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

 

Botulinum Toksin uygulaması hakkında detaylı bilgi için tıklayın

Sosyal Medyada Paylaş:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

mezoterapi

Mezoterapi

Mezoterapi, Dr. Michel Pistor tarafından 1952 senesinde geliştirilmiş bir işlemdir.…

Devamını Oku
dolgu

Dolgu

Dolgu, istenen bölgede cilt altına enjeksiyon yöntemi ile yapılan ve cerrahi olmayan …

Devamını Oku
botulinum-toksin

Botulinum Toksin

Botulinum Toksin, hem estetik kaygıları gidermek hem de tıbbi anlamda fonksiyonelliği…

Devamını Oku
Randevu Talebi